Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-10-14

Ungdomshuset fylldes av spel

Under helgen den 7-9 oktober anordnades en spelhelg fylld med brädspel, rollspel, sällskapsspel, tv-spel och liknande i Ungdomshuset.

Det är lördag förmiddag och på Ungdomshuset är spelandet i full gång. I salen befinner sig ett gäng människor med en sak gemensamt. Nämligen intresset för spel. Lite längre bort sitter 16-åriga Erik och 12-åriga Melwin och spelar Magic, ett samlarkortspel där mäktiga trollkarlar strider mot varandra med hjälp av magiska trollformler, föremål och varseler. Killarna är precis klara med spelomgången och beger sig mot ett annat rum för att spela biljard.

Erik berättar att han tycker det är kul med spel, speciellt strategispel som Risk, och att det är bra att föreningar som samlar intresset finns. Han menar på att det är svårt att hitta andra med samma intresse. Hans kompis Melwin berättar att det är tredje gången han är med och att han även varit med på Wallhacks LAN.

Line Andersen och Jonathan Lundh, medlemmar i TVSK (Trollhättan Vänersborg spelklubb), berättar att de försöker anordna spelhelger en gång i månaden. Tanken är att eventen ska ske varannan gång i Trollhättan och varannan i Vänersborg. För att delta måste du bli medlem. Detta kostar 100 kronor och anmälan sker via deras Facebook grupp ”TVSK” där de alltid svarar inom kort. Du måste nödvändigtvis inte vara intresserad av spel. Line berättar att hon själv inte är jätteintresserad av spel men att det är en stor gemenskap. Jonathan flikar in ”Spel blir kul när man har roligt med kompisar!”.

Gruppen bildades av en liten grupp vänner som var intresserade av spel. Gruppen växte sedan och är idag en stor förening med över 100 medlemmar. De berättar också att de nyligen fått tag i sin första lokal i centrala Vänersborg vid gamla Koppargrillen. Tanken är att personal från TVSK ska finnas där även på vardagar. I nuläget planerar TVSK ett halloweenevent och Jonathan fyller i med ” Om någon vill arrangera får de jättegärna göra det, det betyder allt!”.

Text och foto: Ellinore Börjesson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM