Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-11-08

Ifall det oväntade händer

Hur klarar du och din familj er ifall det oväntade händer?

Idag tar vi enkla saker som rent vatten, elektricitet och värme för givet. Men vad gör vi om allt det plötsligt skulle försvinna en dag? Som tur är finns det människor som redan har tänkt på det och de ligger bakom 72-timmar-kampanjen.

Människan har fem grundbehov som behöver uppfyllas i stort sett varje dag: sömn, vatten, mat, värme och elektricitet. Målet med 72-timmar-kampanjen är alltså att alla hushåll ska vara så pass förberedda att de klarar 72 timmar på egen hand, utan hjälp från staten i händelse av en kris. Detta innebär dock inte att krisen kommer vara över efter tre dygn men eftersom staten inte kan hjälpa fyra miljoner hushåll inom ett dygn måste alla vara förberedda på att klara sig en tid själva.

Enligt hemsidan till 72-timmar-kampanjen finns det vissa saker som du alltid bör ha hemma ifall en kris skulle komma. Vattenfyllda dunkar i frysen, konserver, triangakök, varma filtar och vevbar radio är några exempel på det.

Mer information

Vill du veta mer om 72-timmar-kampanjen och även få tips på vad du kan göra för att klara dig i 72 timmar kan du läsa mer på kampanjens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på Vänersborgs Kommuns hemsida.

Text: Maja Nielsen

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM