Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-11-28

Fritidsaktiviteter i Brålanda

På Sörgården är fritidsgården öppen flera kvällar i veckan för dig som villl göra något efter skolan i Brålanda.

Ett trettiotal tonåringar och barn besöker Sörgårdens fritidsgård i centrala Brålanda varje kväll fritidsgården har öppet. Fritidsgården är till för dig som går i grundskolan eller i gymnasiet, men riktar sig främst mot tonåringar.

Öppet flera kvällar i veckan

Måndagar, onsdagar och torsdagar har de öppet mellan 16.00 och 21.00, men för dig som går i lågstadiet stänger fritidsgården klockan 18.00 och klockan 20.00 för dig som går i mellanstadiet.

På fredagar öppnar Sörgården klockan 16.00 för alla och stänger klockan 19.00 för lågstadiet, 20.00 för mellanstadiet och 23.00 för de som går i högstadiet eller gymnasiet.

Aktiviteter för olika smaker och intressen

På Sörgården kan du och dina vänner spela biljard, fotboll eller pingis, det finns även brädspel och tv-spel och såklart kan man även bara sitta och prata. Det finns även ett fik där du kan köpa gott fika eller ett mellanmål för en billig peng.

Fritidsgården anordnar även olika grupper i mån av ledare och intresse som en pysselgrupp som träffats på måndagar under hösten och förhoppningen är att även starta en hobbygrupp och en friluftsgrupp. Grupperna kostar runt 50 kronor per termin, men i tillexempel pysselgruppens fall ingår då material och fika.

Varje jämn fredag anordnar även Sörgården ”Fredagskul” tillsammans med Svenska kyrkan där man enligt Sörgården får vara med på ”spex, lekar och galna upptåg”.

Mer information

Just nu har Sörgården inga speciella event inplanerade, men håll utkik på Facebooksidan Sörgårdens Fritidsgårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att inte missa några roliga evenemang.

Passa på att komma till fritidsgården på Allégatan 5 och att komma är helt gratis!

Text: Linnea Andersson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM