Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-12-05

I tjänst för ungas skull

Inte mindre än fyra fältsekreterare är nu verksamma i Vänersborgs kommun.

Du kanske själv har sett någon av dem? Man kan känna igen dem genom deras jackor eller tröjor som det står just Fältare på. Fältarna finns på olika skolor (främst högstadieskolor), fritidsgårdar och på stan. Ungivbg har tagit kontakt med Maria Holmberg som är en av de nya fältarna för att få svar på lite mer frågor om deras verksamhet.

Vilka är fältarna?

Vi är fyra fältare här i Vänersborgs kommun och vi som arbetar heter Malin, Charlotte, Bajram och Maria.

Vad kan man prata med er om?

Med oss kan man pratat om vad som helst, stort som smått och det går alltid bra att komma fram till oss för att säga hej och prata lite. Det kan handla om allt från kärleksproblem, funderingar över gymnasieval till att man är orolig över en kompis som inte mår bra eller har hamnat i ett missbruk eller att man inte har det bra hemma.

Kan vi inte svara på dina frågor så kan vi hjälpa dig att komma i kontakt med de personer som kan. Vi fältare kan också följa med som stöd om du inte vill gå själv.

Vad har ni fältare för utbildningsbakgrund?

Vi har olika utbildningsbakgrunder som bland annat personalvetare, beteendevetare, hälsovetare, agronom, undersköterska och fritidsledare. Vi alla har olika yrkeserfarenheter och tillsammans har vi en gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.

Hur tar man kontant med er?

Du får gärna komma fram till en av fältarna när du ser oss, men om du inte vill gå fram till oss så kan du nå oss på vår mail eller telefon.

Bajram Qorri
Telefon 0521-72 26 63 eller bajram.qorri@vanersborg.se

Malin Abrahamsson
Telefon 0521-72 26 64 eller malin.abrahamsson01@vanersborg.se

Charlotte Svanberg
Telefon 0521-72 26 65 eller charlotte.svanberg@vanersborg.se

Maria Holmberg
Telefon 0521-72 26 66 eller maria.holmberg01@vanersborg.se

Har ni tystnadsplikt och fungerar den tystnadsplikt ni har isåfall?

Vi har tystnadsplikt, det vill säga, allting du berättar för oss stannar hos oss. Men som alla andra som arbetar med barn och ungdomar, har vi skyldighet, enligt lagen, att gå vidare om vi får se och höra att du eller någon annan far illa.

Vad är fältarnas mål i Vänersborg?

Våra mål är att alla ungdomar i Vänersborgs kommun ska veta att vi finns och vad vi arbetar med och att vi finns till för deras skull. Vidare vill vi att alla ungdomarna ska må bra och känna sig trygga. För att närma oss detta mål arbetar vi förebyggande och uppsökande på ungdomarnas arenor som till exempel skolan, fritidsgårdar men också genom att vi finns på stan.

Text: Tilda Rydén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM