Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-01-05

Guide till ditt gymnasieval

Går du i nian? Då är det dags för dig att söka till gymnasiet!

Vet du inte hur du ska gå tillväga? Lugn, vi på ungivbg.se hjälper dig.

Ansökningsperioden

Den 13 december startar den ordinarie ansökningsperioden. Ansökan görs via ansökningswebben Indra. Du ska i senast december fått hemskickat ett lösenordsbrev för inloggning. Gå direkt till ansökningswebben Indralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista dagen för ansökan är den 3 februari så du har god tid på dig att bestämma dig. Ett tips är att under denna period besöka olika gymnasieskolor vid öppet hus där du kan ställa frågor kring skolan och program som lockar dig. Gå vidare via länken för att se när gymnasieskolor i Fyrbodalområdet har öppet huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 6 april kommer ett preliminärt antagningsbesked visas i Indra.

Ångrar du ditt val?

Kanske sitter du där hemma och funderar över ditt val av gymnasium eller gymnasieprogram. Ibland händer det nämligen att man ångrar sitt val, oavsett hur noga man tänkt efter. Var inte orolig, än är det inte försent! Mellan 6 april – 5 maj öppnar Indralänk till annan webbplats igen för omvalsperioden. Detta innebär att du kommer kunna justera din ansökan. Ett tips är att prata med din SYV om du funderar på att göra omval, så att valet blir genomtänkt.

Den 28 juni kommer ett slutgiltigt antagningsbesked visas i Indra och sista dagen att svara är 14 juli. Reservantagningsbesked visas i Indra den 9 augusti och därefter görs reservantagningar löpande.

Att välja rätt program

Är du osäker på vilket program som passar dig? Då kan du göra Kunskapsförbundets Väst gymnasietest på http://hittaprogrammet.selänk till annan webbplats.

Text: Ellinore Börjesson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM