Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-03-19

Sambaorkestern Sereia

Visste du att det finns en riktig sambaorkester i Vänersborg?

Sambaorkestern Sereia har funnits i ungefär sjutton år och startade när Johannes Tärk började arbeta på musikskolan i Vänersborg. Han hade tidigare varit ledare för Göteborgs största sambagrupp A Bunda och ville starta upp något liknande här. Sereia som betyder sjöjungfru på portugisiska är idag öppen för alla som vill vara med och spela, det finns inte heller något krav på erfarenhet. Du är välkommen både som nybörjare och veteran.

Sambaorkestern är en slagverksgrupp som spelar brasilianska rytmer där de bland annat spelar maracatu som är en musikstil från Pernambuco i norra Brasilien. Men mest fokuserar de på samba vilket är en musikstil från Rio som spelas under deras karneval. Enligt Johannes Tärk som leder gruppen så gör musiken sig väldigt bra utomhus och därmed så medverkar Sereia framför allt på uppträdanden under våren då möjligheten till att vara utomhus finns, men de är även med på många konserter under resten av året.

Vill du vara med och spela?

Om du är intresserad av att spela samba eller maracatu tillsammans med Sambaorkestern Sereia så är du välkommen till musikskolan på Vänerparken där de spelar på våning 3 i sal 310 mellan 19.00-20.30 på onsdagar.

Du kan också kontakta Musikskolan om du vill veta mer om Sambaorkestern. Länken tar dig till Musikskolan hemsida där du hittar kontaktuppgifter.

Text och foto: Tilda Rydén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM