Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-04-09

Kulturfestival för unga i Vänersborg

Boka inte in något i kalendern mellan den 20-22 april för då är det återigen dags för den uppskattade kulturfestivalen Kultur17.

  • När? 20-22 april
  • Var? Hjärtat för festivalen kommer att vara på Timjan (Edsgatan 18), där det mesta sker. Men även Stora Biografen och Ungdomshuset är platser att hålla koll på.
  • För vem? Främst dig som går på högstadiet och gymnasiet. Men alla är såklart välkomna att titta.
  • Vad händer? Se programmet för Kultur17

För sjunde året i rad drar äntligen kulturfestivalen Kultur17 i gång igen! Festivalen riktar sig mot åldern 13-25 där du som ung har chansen att visa upp din kreativitet, oavsett form. Redan nu kan vi avslöja att dansen dag kommer att firas i form av dansföreställningar och en massa dans. Det kommer även anordnas konserter, en Readline workshop där fokus ligger på att skapa musik och text i ledning av två utav Sveriges viktigaste personer inom hiphop. Dessutom graffiti och massa annat skoj. Hör och häpna, allt detta är helt gratis!

Nyhet för i år

Nytt för i år är Ung Kultur Möts (UKM) som blir en del av kultur 17. Ung Kultur Möts är en kulturfestival för ungdomar mellan 13-20 år där man får chans att visa upp sin kreativitet. Det kommer att finnas en jury som väljer ut några bidrag till en regionsfestival, där några i sin tur skickas vidare till en riksfestival. Viktigt att notera är att det inte är en tävling. Det handlar i detta fallet inte om den som är bäst utan kriterierna kan exempelvis grunda sig på den som är nyskapande, originell eller som förmedlar en känsla.

Fokus ligger på att främja ungas kreativitet men också att träffa andra unga som också dansar, målar, fotar eller vad det nu kan innebära. Du som alltså är över 20 år kan tyvärr inte skickas vidare men du kan fortfarande visa upp din kreativitet. Som publik är alla välkomna!

Arrangörer av kulturfestivalen

Kultur17 arrangeras av Vänersborgs kommun tillsammans med Kultur Ungdom som står bakom Ung Kultur Möts, föreningen MIC och Studiefrämjandet. Inom Vänersborgs kommun är det Timjan, Ungivbg, Ungdomshuset och Danspoolen som arrangerar.

Idén kommer ifrån festivalen Kulturnatta som arrangerades under en kväll i Vänersborg. Festivalen som till stor del bestod av finkultur riktad främst mot vuxna, vilket innebar att man missade ungdomarna. Därför ville man istället arrangera en egen festival för unga där det inte finns några krav på att man exempelvis måste spela tillräckligt bra eller måla tillräckligt fint, det ska finnas en möjlighet för ALLA att visa upp sin kreativitet.

 

Vill du visa upp något under kulturfestivalen

Om du vill visa upp någonting på Ung kultur möts anmäler du dig på ukm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 14 april. Vill du visa upp någonting utan att skickas vidare anmäler du dig på sidan för Kultur17 på ungivbg.se.

Kontakt

Kontaktperson för Kultur17 är Mattias Fredén som du når på e-post mattias.freden@vanersborg.se

Text: Ellinore Börjesson

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Kalender

Facebook

INSTAGRAM