Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-04-18

Bakom kulisserna på Legally Blonde

Årets musikal med gymnasieelever från Vänersborg tog teaterbesökarna med storm.

Torsdagen den 7 april klockan 19.00 bjöd Birger Sjöberggymnasiet musikesteter på en spektakulär show som fyllde hela Vänersborgs Teater med jubel och applåder som aldrig ville ta slut.

Sedan hösten har musikesteterna i samarbete med musikskolan övat inför deras föreställning Legally blonde the musical som visades på Vänersborg Teater under fyra dagar i april.

Musikalen handlar om Elle Woods som är ordförande i en studentförening Delta Ny. Hon är en populär och snygg tjej som har levt på sitt snygga yttre och pappas pengar. En dag gör hennes stora kärlek Warner Huntington slut med henne. Han ska nämligen plugga till jurist på Harvard Law school och vill ha en mer seriös tjej. Elle blir förkrossad och inser att hon själv måste komma in på Harvard för att vinna tillbaka Warner. Efter en massa intensivt pluggande lyckas hon skrapa ihop tillräckligt många poäng för att komma in. Det blir dock ingen dans på rosor, väl på plats måste hon kämpa mot fördomar och bevisa att hon är en tjej att räkna med.

Skådespelaren Oliver

Strax innan föreställningen bagav vi på UngiVbg oss till esteternas loger för att känna på pulsen. Stämningen var glad, nervös och hektiskt när peruker, smink och scenkläder skulle på. 17 åriga Oliver Brovik var en av dem som deltog i musikalen. Han spelade ett stort antal små roller där den största är irländaren Dewey. 

När vi frågade honom vad som varit roligast svarade han ”Det roligaste har varit friheten vi haft, vi har haft manus men har själva fått definiera hur karaktärerna ska vara.”. Den roligaste scenen är enligt honom böj och sträck - ”då får vi killar stå och skrik sjunga”.

När vi istället frågar honom vad som har varit mest utmanande får vi svaret ”För mig personligen att stå på scen, det är knappt någon som stått på scen, det är nytt för alla. I början var det svårt att släpalös karaktären, det var väldigt stelt.”

När vi pratat klart skyndar han sig in i logen igen och fortsätter spraya klart håret på hårspray.

Esteterna har sedan i höstas övat tre timmar i veckan och vi på UngiVbg kan intyga att det märktes att de lagt ner mycket tid på denna briljanta musikal. Den känns professionell och välgjord. Alla som har varit med och anordnat och deltagit i föreställningen ska ha en stor eloge!

Fler bilder från föreställningen kommer inom kort.

Text: Ellinore Börjesson

Foto: Tilda Rydén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM