Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-05-10

Tusentals tjejer i årets löparfest

Vårruset genomfördes i Vänersborg tisdag 9 maj.

Klockan 19:00 gick starten för tjejloppet Vårruset vid Sjövallen i Vänersborg. Då var flera tusen tjejer spända och redo på att springa iväg i regnet. Innan starten fanns det möjlighet till gemensam uppvärmning guidad av Nordic Wellness och alla peppade igång varandra.

Loppet som är 5 km långt, tog dig runt hela centrum. Det började med en tur runt affärsområdet vid Holmängen och fortsatte in genom centrum, sedan tog banan dig ut mot Hamngatan innan det var dags att springa tillbaka mot Sjövallen genom Skräckland. Under loppets gång stod musikanter utspridda i staden för att peppa de löpande tjejerna så att de orkade runt hela vägen.

När tjejerna kommit i mål fanns det möjlighet till picknick om de anmält sig som en grupp. Så ju mer personer som springer över mållinjen desto mer fylls gräsmattan vid Sjövallen av picknickfiltar och korgar. Det ekonomiska överskott som blir efter Vårruset går till idrotten. I Vänersborg är det Vänersborgs SK som är med och arrangerar. Detta ger skidstugan en möjlighet till att skaffa bra spår för alla från skidåkare till löpare.

Text och bild: Tilda Rydén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM