Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2017-07-05

Startade sommarlovet med dans

Under två veckor hölls två efterlängtade danskollon i Vänersborg.

Danskollon arrangeras varje sommarlov för dig mellan 11 och 16 år gammal. På kollot erbjuds du en chans att utveckla dig mer inom dans eller bara att ha det kul tillsammans med andra dansintresserade.

- Detta finns för att stärka dansgemenskapen i Fyrbodal och för att få mer ungdomar att dansa berättar Ronja som är danslärare.

På danskollot hölls tre lektioner per dag och deltagarna lärde sig många olika dansstilar och danssteg. Danskollot avslutades sedan med en uppvisning på gågatekrysset i Vänersborgs centrum. Årets danskollon arrangerades vecka 25 och 26.

- Vi håller såklart inte på med bara dans utan vi gör andra aktiviteter tillsammans som att till exempel bada, grilla, käka och hade det kul säger Sara som också är danslärare.

Alla från danskollot bodde tillsammans på Ungdomshuset som ligger nära danssalarna i Vänerparken. Tilda och Sanna som är med och deltar tycker att det är mycket trevligt eftersom att man blir tajtare med de andra på kollot. Man blir heller inte rädd för att göra misstag sedan när man dansar förklarar de.

- Du behöver inte dansa sen innan för att komma till danskollot utan du kan lära dig här avslutar dansläraren Sara.

Läs mer om Fyrbodals kulturkollon där danskollot ingårlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text och foto: Ismeta

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM