Hoppa till innehåll

Danspoolen Vänersborg

Finns det behov av och önskemål om dansverksamhet i din kommun?

Kontakta oss i Danspoolen!

Danspoolen Vänersborg har som främsta uppgift att sprida dansverksamhet till Fyrbodalkommunerna. I Danspoolen finns utbildad personal med erfarenhet och kunskap om dans och danspedagogik. Vår dansundervisning strävar efter att ge barn och unga i regionen möjlighet att möta dans, fördjupa kunskaper och utveckla sin kreativitet.

Danspoolen Vänersborg vill medverka och bidra till att stärka både dansen som konstform kulturverksamheterna i våra kommuner, och de människor vi möter. Vill du ha dans på din skola, kulturskola, verksamhet eller kommun? Kontakta Danspoolens verksamhetsamordnare för mer information.

Månadens nyhetsbrev

Här kan du läsa om vad som händer just nu i Danspoolen.
Nyhetsbrev december 2017 (, 712.3 kB).

Månadens tips i december:

Dansa alltid ett extra varv kring julgranen!

Danspedagognätverk för verksamma danspedagoger i Västra Götaland

Danspoolen arbetar på uppdrag av Kultur i Väst för att skapa ett aktivt nätverk för danspedagoger. Tillsammans kan vi skapa ett kontaktnät, främja samarbeten, inspirera varandra, fortbildas och synliggöra danspedagogyrket. Vi planerar fysiska träffar men använder oss också av Facebook för en digital kommunikation och plattform att tipsa om varandra om fortbildningstillfällen, forskning, material, musik, arbetsskor, facklig frågor, grundsteg, föreställningar. Högt och lågt med syfte att främja dansutbildning och dansverksamheter, både för att stärka oss själva och dem vi möter.

Den 6-8 september 2017 arrangerar Kultur i Väst och en rad samarbetspartners barnkulturkonferensfestivalen PRIO 0TILL18. I anslutning till de datumen och festivalen vill vi arrangera vår första fysiska träff i Spinns dansstudio, Järntorget, Göteborg. Håll utkik efter mer information!

Gå med i vårt danspedagognätverk för aktiva danslärare och danspedagoger i Västra Götaland. Du hittar oss här på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skapande skola

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola-medellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster söks från Kulturrådet, och är ämnade för barn och unga i åk 1-9.Danspoolen Vänersborg kan erbjuda dansprojekt som kan kopplas till skolans värdegrund eller olika skolämnen etc. Kontakta Danspoolens verksamhetsamordnare för bokning och mer information om våra Skapande skola-projekt.

Danspedagogerna

Cathrin Edvardsen

Jag har undervisat i dans på en rad olika kulturskolor i både
Sverige och Norge. Jag är utbildad på Iwanssons Tanzschule i Tyskland, men också i Sverige på Danshuset, Sinclair och Balettakademin. Jag undervisar mest i modern och nutida dans och jazzdans, men influeras också av street och house. Sedan 1994 har jag arbetat med att koreografera olika sceniska produktioner, rena dansföreställningar, musikaler, krog- och julshower för olika förbund, föreningar och företag. Under terminen arbetar jag på kulturskolorna i Sotenäs, Munkedal och Vänersborg, och Skapande skola-projekt i regionen.

Elin Engström

När jag var 22 år gick jag ett år på Löftadalens folkhögskola i Varberg och dansade. Efter det ville jag fortsätta jobba med dans och allt häftigt som händer i danssalen på lektioner. Jag har studerat till danslärare på Luleås tekniska universitet och vid Steps on Broadway i New York. Efter min utbildning har jag jobbat på gymnasier och kultur-och dansskolor i Vimmerby, Västervik, Borås och Båstad med balett, stepp och musikal. Nu jobbar jag på Danspoolen och det här läsåret undervisar jag i Vänersborg och Färgelanda.

Sara Engström

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. 2006 flyttade jag från Göteborg för att gå en ettårig danslinje på Kristinehamns Folkhögskola. Jag blev kvar i Värmland och året efter gick jag en ettårig streetutbildning i Karlstad. De följande tre åren utbildade jag mej på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm där jag läste till danspedagog med
inriktning streetdance. De senaste åren har jag undervisat som danslärare på en rad olika skolor i Värmland bl.a Folkuniversitetets Gymnasium, Sundstagymnasiet, Karlstads Universitet och Kristinehamns Folkhögskola. Jag har även hunnit med att vidareutbilda mej ett år på Broadway Dance Center i New
York.
Jag undervisar i hiphop, streetjazz, locking och house.

Malin Haglund

Jag arbetar som verksamhetsamordnare och danslärare i Danspoolen. Jag är utbildad danspedagog och gymnasielärare i dans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Min främsta inriktning är modern och nutida dans, men jag undervisar också i jazzdans och balett. Jag gillar dans som är medveten och tar för sig. Under terminen arbetar jag mest på gymnasiet, i ett El Sistema-projekt i Vänersborg och undervisar dansprojekt inom ramen för Skapande skola. Utöver mitt arbete i Danspoolen, arbetar jag också med kulturprojektet Polstjärnepriset i Vänersborgs kommun, samt frilansar med det feministiska danskollektivet Johanssons pelargoner och dans.

Malin Haglund är föräldraledig fr.o.m. mitten av april 2017.

Ronja Niklasson

Jag kommer från Trollhättan och har efter min utbildning hamnat på Danspoolen i Vänersborg för att arbeta som danslärare. Jag har läst på danslärarutbildningen i Piteå och har kombinerat dansämnet med historia. Den tvåämnes kombinerade lärarexamen mot senare år och gymnasiet har jag tagit vid Luleå Tekniska Universitet. Jag undervisar i jazzdans, modern och nutida dans samt street. Men gillar även att dansa salsa, charleston och bugg. Jag arbetar för närvarande i Vänersborg, Frändefors och på Orust.

Helen Ridal Hultén

Jag är uppvuxen i Australien och sedan 1990 är jag bosatt i Göteborg. Jag har en examen i Bachelor of Arts och har främst arbetat som dansare, danspedagog och koreograf. Under 20 år har jag arbetat med fokus på kultur för barn och ungdomar. Jag har undervisat dans på bl.a. Svenska Balettskolan i Göteborg och Angeredsgymnasiets yrkesdansprogram. För några år sedan började jag även undervisa förskolebarn i rörelse och kroppskännedom. Sedan augusti 2016 arbetar jag i Danspoolen och  ärväldigt glad att få möjligheten att sprida dansglädje i ett betydligt större område. Jag arbetar i Skapade skola-projekt, dans som basutbud och El Sistema i Vänersborg samt undervisar dans i Skerrud, Brålanda och Melleruds kulturskola.

Katarina Stella

Jag är från Göteborg och har arbetat som frilansdansare, musikalartist och koreograf både i Sverige och utomlands. Jag fick min dansutbildning vid Svenska balettskolan i Göteborg och Stockholm, så baletten har en speciell plats i mitt hjärta men andra stilar som modernt, jazz och musikal har egentligen varit mina huvudgrenar som yrkesdansare. Parallellt med mina år som dansare har jag undervisat i barndans, balett, jazz, street och modernt bl a på Dansforum i Göteborg. 2010 Bestämde jag mig för att bli pedagog på heltid och fick senare min lärarexamen vid Göteborgs universitet och Danshögskolan i Stockholm. Efter det har jag arbetat på kulturskolor i Kungsbacka, Vara och i Mölndal samt som lärare på Hulebäcksgymnasiet i Göteborg. Att få undervisa barn och ungdomar från 4 upp till 18, i olika stilar och tekniska nivå, från fritidsaktivitet till utbildning är så roligt! Dansen har så många möjligheter och det är det som driver mig att fortsätta. Danspoolen erbjuder den platsen och jag är glad över att få vara en del av den.

Katarina Stella vikarierar som samordnare fr.o.m. april 2017.

Linn Widenberg Johansson

Jag är född och uppvuxen i Vänersborg och är utbildad danspedagog och danslärare vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Jag brinner för att dans ska finnas tillgänglig på de små orterna lika väl som i de större städerna, därför valde jag att direkt efter mina studier flytta tillbaka till Vänersborg. Samtidigt som jag flyttade hem startades Danspoolen i Vänersborg som har just samma vision som jag brinner för och jag fick möjligheten att vara en del i Danspoolens uppstart och fortsatta arbete. Jag gillar rytmer och härligt sväng, och har därför dansat mycket jazzdans men även street och afrikansk dans. Jag tycker också om och har dansat mycket modern och nutida dans och balett. Yoga är en kompletterande träningsform och filosofi som jag även väver in i min vardag och i min undervisning.

Film om Danspoolen

Nu finns ett film som presenterar Danspoolens verksamhet. Det är Kultur i Väst som har producerat den och du hittar den till höger på denna sida (eller lite längre ner om du läser på mobil/platta.

Linn Johansson Widenberg undervisar. Foto: Olle Gustavsson

KONTAKT

Verksamhetsledare
Katarina Stella

Telefon:
0521-72 19 33

E-post:
katarina.stella@vanersborg.se

Besöksadress:
Vänerparken 15

Postadress:
Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Filmen om Danspoolen

Danspoolen på FACEBOOK