Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Publik på Schools Out

Evenemang

Varje år sker det mängder av aktiviteter och arrangemang för ungdomar i Vänersborg. En del av detta utbud består av kontinuerliga eller årligen återkommande aktiviteter där Vänersborgs kommun är arrangör. Nedan följer en lista över dessa fasta arrangemang!

Fiskeskolan

På sommaren har du möjlighet att vara med i fiskeskolan. Här lär du dig de vanligaste fiskemetoderna samt fiskevett och naturvett. Man gör även en utflykt till ett erkänt bra fiskevatten. Fiskeskolan är erbjuder både nybörjarkurser och påbyggnadskurser.

Kulturfestivalen

Kultur10 var första försöket till en deltagarstyrd kulturfestival för ungdomar i Vänersborg. Grunden i arrangemanget är att vem som helst kan delta med innehåll. 2010-års festival innehöll konserter, graffiti-utställnig, teater, liveradio, bytesbod och mycket mer. 2016 firade kulturfestivalen 6 år med Kultur16.

Årets festival Kultur17 arrangeras 20-22 april. Läs mer om Kultur17

Lussebandyn

Natten till 13 december arrangerar Vänersborgs Kommun och IBK Vänersborg den populära Lussebandyn för högstadie- och gymnasieelever. Alla i åldersgruppen kan delta.

Lusserocken

Vid Luciadagen har det sedan 1980 varit tradition med en stor Luciakonsert. Initiativtagare är Scenstudion och platsen för konserten har varierat under årens lopp. 2006-2012 hölls Lusserocken på Ungdomshuset och var ett samarrangemang mellan Ungdomshuset och Studiefrämjandet. Sedan 2013 arrangeras Lusserocken på MIC.

Musikstudio

Sommarlovets Musikstudio ger dig som gillar att spela i band, chansen att öva tillsammans med eget band eller med andra intresserade. Här får du bland annat tips från erfarna lärare om hur man blir mer samspelt med andra musiker samt hur man får ett bra "sound". Ni får dessutom chansen att spela in det ni åstadkommit under veckan i en digital inspelningsstudio.

Rookie Röjjet

Vid ungefär sex tillfällen per år arrangerar sedan 2006 Ungdomshuset, Studiefrämjandet och Scenstudion tillsammans konserterna Rookie Röjjet. Här blandas alla möjliga musikstilar på samma scen och tanken är att erbjuda en plats för lokala band att testa sina vingar. Konserter hålls i Ungdomshuset.

School's Out

2005 arrangerades School's Out för första gången i Dalborgsparken i Vänersborg av Vänesborgs kommun och föreningen MIC. Arrangemanget ligger samma dag som grundskolan slutar för vårterminen och har varit en succé! De tolv arrangerade åren har tillsammans lockat över 6000 besökare och bjudit på bland annat kända liveband och disco.

Läs mer om Schools Out 

Ungdomsdagar

Två heldagar för årskurs 9 med temat sex och samlevnad i Idrottshusets A-hall. Under dagarna blandas föreläsningar och information med teater och upplevelser.

Reportage i DN från årets ungdomsdagarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vbg Dancefestival

Vbg Dancefestival arrangerades i Vänersborg för första gången 2014. Därefter växte festivalen ännu större 2015.  Alla dansintresserade i fyrstadsområdet är välkomna att delta i workshops, battles och jam.

Kontakt

Christer Glännestrand
Enhetschef Ungdom

Telefon
0521-72 10 66

E-post
christer.glannestrand@vanersborg.se

Kalender

Facebook

INSTAGRAM