Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Publik på Schools Out

Evenemang

Varje år sker det mängder av aktiviteter och arrangemang för ungdomar i Vänersborg. En del av detta utbud består av kontinuerliga eller årligen återkommande aktiviteter där Vänersborgs kommun är arrangör. Nedan följer en lista över dessa fasta arrangemang!

Bearfest

Inför skolstarten arrangerar föreningen MIC tillsammans med Vänersborgs Kommun och Studiefrämjandet med flera en musikfestival med fri entré. Bearfest som växt stadigt sedan första året 2007, blandar både musikgenrer och lokala band med rikskända artister.

Våren 2012 drogs det ekonomiska stödet från Vänersborgs Kommun in, och Bearfest blir därmed iställd tills nytt stöd utdelas.

Fiskeskolan

På sommaren har du möjlighet att vara med i fiskeskolan. Här lär du dig de vanligaste fiskemetoderna samt fiskevett och naturvett. Man gör även en utflykt till ett erkänt bra fiskevatten. Fiskeskolan är erbjuder både nybörjarkurser och påbyggnadskurser.

Kulturfestivalen

Kultur'10 var första försöket till en deltagarstyrd kulturfestival för ungdomar i Vänersborg. Grunden i arrangemanget är att vem som helst kan delta med innehåll. 2010-års festival innehöll konserter, graffiti-utställnig, teater, liveradio, bytesbod och mycket mer. 2015 firar kulturfestivalen 5 år med Kultur´15

Lussebandyn

Natten till 13 december arrangerar Vänersborgs Kommun och IBK Vänersborg den populära Lussebandyn för högstadie- och gymnasieelever. Alla i åldersgruppen kan delta.

Läs mer om Lussebandyn

Lusserocken

Vid Luciadagen har det sedan 1980 varit tradition med en stor Luciakonsert. Initiativtagare är Scenstudion och platsen för konserten har varierat under årens lopp. 2006-2012 hölls Lusserocken på Ungdomshuset och var ett samarrangemang mellan Ungdomshuset och Studiefrämjandet. Sedan 2013 arrangeras Lusserocken på MIC.

Rockskolan

Rockskolan ger dig som gillar att spela i band, chansen att öva tillsammans med eget band eller med andra intresserade. Här får du bland annat tips från erfarna lärare om hur man blir mer samspelt med andra musiker samt hur man får ett bra "sound". Ni får dessutom chansen att spela in det ni åstadkommit under veckan i en digital inspelningsstudio.

Rookie Röjjet

Vid ungefär sex tillfällen per år arrangerar sedan 2006 Ungdomshuset, Studiefrämjandet och Scenstudion tillsammans konserterna Rookie Röjjet. Här blandas alla möjliga musikstilar på samma scen och tanken är att erbjuda en plats för lokala band att testa sina vingar. Konserter hålls i Ungdomshuset.

School's Out

2005 arrangerades School's Out för första gången i Dalborgsparken i Vänersborg av Vänesborgs kommun och föreningen MIC. Arrangemanget ligger samma dag som grundskolan slutar för vårterminen och har varit en succé! De tio arrangerade åren har tillsammans lockat över 5000 besökare och bjudit på bland annat kända liveband och disco.

Läs mer om Schools Out

Sommarscenen

2009 satsades för första gången på en musikscen utomhus med underhållning hela sommaren. Solbadare och vollybollspelare blandas med toner från scenen på Sanden. Efter en lyckad sommar 2010 verkar Sommarscenen bitit sig fast i Vänersborgs musikliv.

Våren 2012 drogs det ekonomiska stödet från Vänersborgs Kommun in, och Sommarscenen på Sanden blir därmed iställd tills nytt stöd utdelas.

Ungdomsdagar

Två heldagar för årskurs 9 med temat sex och samlevnad i Idrottshusets A-hall. Under dagarna blandas föreläsningar och information med teater och upplevelser.

Reportage i DN från årets ungdomsdagarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vbg Dancefestival

Vbg Dancefestival arrangerades i Vänersborg för första gången 2014. Därefter växte festivalen ännu större 2015.  Alla dansintresserade i fyrstadsområdet är välkomna att delta i workshops, battles och jam.


Kontakt

Christer Glännestrand
Enhetschef Ungdom

Telefon
0521-72 10 66

E-post
christer.glannestrand@vanersborg.se

Kalender

Facebook

INSTAGRAM