Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-12-06

Musikskolans Luciakonserter

Under en kort och intensiv period firas Lucia och Musikskolan bjuder på tre olika Luciakonserter på mindre än en vecka. 

Första Luciakonserten går av stapel i Frändefors kyrkatorsdag 8 december kl 19. Första halvan av konserten utgörs av instrumentalmusik. Det är blåsorkestrarna Windband och Brålandz som tillsammans med Stråkorkestern kommer att spela välkända julmelodier. Efter en kort andakt och psalmsång kommer så en luciatablå med elever från Dalboskolan och Musikskolan.

lördag 10 december är det Vänersborgs Luciakonsert. Den äger rum i Vänersborgs kyrka på morgonen kl 8.30. Även här får vi instrumentalmusik, men den här gången är det elever från Musikskolans Speciallinje som spelar. Därefter kommer en luciatablå med alla Musikskolans körer, från de yngsta i Festis-kören ända upp till sånggruppen Voice.

På själva Luciadagen, 13 december, är det så dags för Luciakonsert i Fyrkanten i Vargön kl 18.30. Det är ett mångårigt samarbete mellan Granåsskolan, Rånnums skola och Musikskolan. Konserten inleds med luciatablån med elever från grundskolan. Musikskolans orkester Muntra Musikanter ackompanjerar luciasångerna. I programmets andra del spelar Vargöns Symfoniorkester pampiga och välkända julmelodier.

Varmt välkommen!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se