Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-09-22

Ajabaja, prata på riktigt – om svåra saker

Varje dag blir 60.000 barn mobbade i svenska skolor. Varje vecka väljer ett barn att avsluta sitt liv på grund av mobbning. Vi vill stoppa mobbningen i tid.

Därför finansierar Länsförsäkringar Älvsborg samtalsspelet Ajabaja som delas ut gratis till barn i utvalda kommuner.

Samtalsspelet AJABAJA är utvecklat på uppdrag och tillsammans med lärare i svenska skolor, med anledning av att personalen idag känner att det saknas bra verktyg för att tala med barn om svåra saker. Spelet riktar sig till barn i åldrarna 4-8 år och behandlar ämnen som kränkande behandling, mobbning och diskriminering – ämnen som är svåra att diskutera med barn men som lägger grunden för hur man beter sig mot sina medmänniskor.

- Vi på Länsförsäkringar Älvsborg jobbar hårt för att försöka skapa en tryggare framtid för barn och ungdomar. Den här insatsen med Ajabaja är en viktig del i det arbetet, tillsammans med allt annat vi gör, säger Kim Erefalk, Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Älvsborg.

Torsdagen den 22 september delades spelet ut till pedagoger i Vänersborgs kommun.

- Vi tror och hoppas att detta verktyg kan hjälpa barn/elever och pedagoger i värdegrundsarbetet som pågår ute i våra förskolor och
förskolor. Tillsammans med Ajabaja gör vi bra bättre, säger Boel Jansson och Ann Nyqvist, verksamhetschefer på kommunens barn- och utbildningsförvaltning.

.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se