Hoppa till innehåll

Solisttävling Vänersborg

Solisttävlingen startades  år 2005  då vi satte ihop ett tävlingskoncept ihop med deltävling, offentlig final och prispengar. Tä'vlingen användre  en jury hämtad utanför vår egen lärarkår och även en extern ackompanjatör.
Tävlingen har haft en likartad form hela tiden och det övergripande målet är att den enskilde eleven skall får en positiv och utvecklande musikupplevelse. Alla skall få både positiv och konstruktiv kritik av juryn och alla ska känna att tävlingen har gett mycket även om man inte vann eller ens gick till final. Solisttävlingen är kopplad till all undervisning på Musikskolan som är inriktad på klassisk musik.

Syftet med tävlingen är alltså i första hand att inspirera elever till att fortsätta att utvecklas på sina instrument. Både elever och lärare får ett bra mål att jobba inför.
Eleven får möjlighet att, på ett tydligt sätt, mäta sina kunskaper och få feedback från en jury med hög musikalisk kompetens . Ungdomarna får även ett bra tillfälle att träffa andra jämnåriga med likartat intresse för musik.
 
Målgruppen för tävlingen är elever från årskurs 7 till och med årskurs 2 på gymnasiet. Eleven skall vara från Vänersborgs kommun.