Gå till innehåll

Filmvisning: I koltrastens land

Datum
Tid till

I Vänersborgs konsthall pågår utställningen Goodscape av konstnären Yll Xhaferi. Han är uppvuxen och bosatt i Kosovo. Hans utställning tar utgångspunkt i vykort med svenska landskap han fått från svenskar under sin uppväxt i krigets efterdyningar. Med utgångspunkt i utställningen visar konsthallen filmen "I koltrastens land" på Sagabiografen.

Filmen utspelar sig i inbördeskrigets efterverkningar i det forna Jugoslavien och vi får möta Fahrije, vars make har varit försvunnen sedan kriget i Kosovo och familjen har det svårt att få vardagen att gå runt. För att tjäna ihop brödfödan startar Fahrije en affärsverksamhet genom att sälja hemmagjord ajvar, men hennes ambitioner och försök till att stärka sig själv och andra kvinnor ses inte med blida ögon i den patriarkala byn där hon bor. Hon kämpar inte enbart med att hålla sin familj flytande utan även mot ett fientligt samhälle som vill se hennes fall.

Efter filmen bjuds det på filmmingel och Fahrijes ajvar i konsthallen, Kungsgatan 15.

Fri entré men föranmälan krävs. Maila ditt deltagande till: konsthallen@vanersborg.se Ange "I koltrastens land" i ämnesraden och skriv hur många ni önskar komma.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till