Gå till innehåll

Grantändning

Datum
Tid till
Aqua Blå-festivalen 2023

Välkommen till Plantaget nu på torsdag, när granen och vinterbelysningen tänds upp, samtidigt som Vintertid i Vänersborg invigs.

Kl. 18.00 startar programmet i Plantaget med julmusik, intervjuer och invigningstal av Peter Johansson från Vänersborgs Museum. Sedan är det nedräkning till att granen och vinterbelysningen tänds. Lions bjuder på glögg och pepparkakor.

Redan kl. 17.00 startar barnkarusellen, som är en del av årets satsning i Plantaget. Den kommer att vara öppen varje dag mellan kl. 12-18.30 och det är helt gratis att åka.

Kl. 17.00 uppmärksammas också Orange Day vid Gågatuscenen, med tal och fackeltåg till Plantaget. Här genomförs en ljusmanifestation innan invigningen tar vid. Kl. 19.00 blir det en föreläsning på Vänersborgs Museum; Heder med Filippa Ristorp.

Vintertid i Vänersborg startar i samband med grantändningen torsdag 23 november och avslutas med en festlig julgransplundring lördag 13 januari.
Det blir en trevlig mötesplats med barnkarusell, julmusik, belysning, granris och sittmöbler för fikagäster.

Vintertid i Vänersborg är en gemensam satsning mellan flera förvaltningar i Vänersborgs kommun, Visit Trollhättan-Vänersborg, Forum Vänersborg samt ett antal sponsorer som tillsammans hjälps åt för att skapa en trevlig mötesplats i Vänersborgs centrum.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Plantaget, Vänersborg
Arrangör
Vänersborgs kommun
Telefon
0521-72 10 00