Gå till innehåll

Invigning av offentligt konstverk i Brålanda

Datum
Tid till

I samband med den välbesökta Tomteparaden i Brålanda lördag 2 december inviger Vänersborgs kommun det offentliga konstverket Early one morning av Jacob Dahlgren.

Konstnären själv deltar tillsammans med elever från Brålandaskolan och flera kommunala representanter. Programmet för invigningen pågår 14.30-15.00.

Det var tidigare under hösten som Vänersborgs kommun köpte in det offentliga konstverket av konstnären Jacob Dahlgren. Eleverna på Brålandaskolan har varit delaktiga processen och även målat om scenen i Centrumparken. I projektet Arkitekter i skolan efterfrågades mer färg och form och fler platser att vara på. Det har de fått nu, genom Dahlgrens inbjudande och interaktiva skulptur.

Med sin centrala placering på kullen bredvid scenen har konstverket blivit ett landmärke. En färg- och formstark ögonmagnet som väcker nyfikenhet och lockar till interaktion. Verket syns tydligt från hela parken och dess uttryck och konstruktion inbjuder till lek.

Många vänersborgare har redan idag en relation till Jacob Dahlgrens konstnärskap då han finns representerad i Restad Gårds skulpturpark.

Vänersborgs kommun arbetar enligt politiskt antagna riktlinjer för konstnärlig gestaltning i offentlig miljö och genom finansieringsmodellen enprocentregeln. Arbetet utförs av det förvaltningsövergripande Konstrådet.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Centrumparken i Brålanda
Arrangör
Vänersborgs kommun
E-post
ida.svanberg@vanersborg.se