Gå till innehåll

Verktygsfält

Gediget program under Hållbarhetsveckan

Exempelbild för nyhet

Nu släpper vi programmet för Hållbarhetsveckan 18-25 maj!

Lunchdisco på Elisabeths Ports takterrass, show med Tobbe Trollkarl, vandringar och föreläsning med Tilda och Frida Boisen - ett axplock av hållbara aktiviteter som Vänersborgarna kan uppleva under Hållbarhetsveckan den 18–25 maj.

För fjärde året i rad arrangeras Hållbarhetsveckan i Vänersborg, en vecka där Vänersborgs kommun, civilsamhället samt lokala företag och organisationer sätter hållbarheten i fokus. Nu är programmet släppt och besökarna hittar över 30 olika programpunkter med ett hållbart innehåll. Många av aktiviteterna är kostnadsfria och sker på olika platser i kommunen.

- Det är fjärde året som vi arrangerar Hållbarhetsveckan i Vänersborg. Syftet med veckan är att visa upp allt fint hållbarhetsarbete som görs av många av kommunens verksamheter, av näringsliv och civilsamhället, men också inspirera till att leva mer hållbart, säger Jenny Broberg Kudryk, chef för avdelningen för hållbar utveckling på Vänersborgs kommun.

Veckan inleds den 18 maj med folkfesten Nuntorpsdagarna på Nuntorp Gård och avslutas helgen efter den 25 maj med Naturskyddsföreningens familjedag på Hunneberg. Däremellan blir det rundvandring, fältutflykt, tipspromenad, guidat skogsbad, vårmarknad, lunchqigong, vårkonsert, prova på-aktiviteter, flera föreläsningar inom olika ämnen, Klimatsmarta kvällen med tema odling och mycket mer.

- Det känns fantastiskt att kunna presentera ett brett och gediget program med flera fina programpunkter. Det är många aktörer som bidrar till en hållbar vecka och vi hoppas att alla kan hitta något som passar att besöka, säger Jenny Broberg Kudryk.

Mer information
Hela programmet hittar du på Hållbarhetsveckans sidor

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 maj 2024