Hoppa till innehåll

 

Sniglar

När det börjar grönska kommer också sniglarna krypande in i våra trädgårdar. De största problemen orsakas vanligen av den spanska skogssnigeln, eller mördarsnigeln som den ofta kallas.

Kommunen går inte ut och bekämpar sniglar utan fastighetsägaren får på den egna fastigheten själv vidta de åtgärder som kan passa och verka skäliga.

Eftersom sniglar trivs utmärkt i komposthögar är det bra att använda täta kompostkärl, helst en varmkompost om du själv komposterar ditt trädgårdsavfall eller hushållsavfall. Du kan också hyra ett kärl för trädgårdsavfall av kommunen.

Tänk också på att inte tippa trädgårdsavfall utanför tomten, på annan fastighet. Alla upplag av trädgårdsavfall utgör bra livsmiljöer för sniglarna att föröka sig i. Det är mycket vanligt att trädgårdsavfall tippas runt om i våra villaområden på kommunens mark. Att tippa trädgårdsavfall är olagligt och kan komma att polisanmälas.

KONTAKT

MILJÖ OCH HÄLSA

Telefon expedition:
0521-72 12 72

E-post:
miljo@vanersborg.se

Postadress:
Miljö- och byggnadsförvaltningen

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

MER information

Här är ett par länkar till sidor som handlar om sniglar med tips om hur man kan försöka att minska skadorna och sniglarnas trivsel.

Göteborgs Naturhistoriska museums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Wikipedia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.