Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Lev hela livet i Vänersborg

Det är svårt att välja vad som är bäst med Vänersborg. Och det behöver vi väl inte heller. Vi kan vara stolta över allt möjligt. Som att vi inte är Sveriges största stad, men vi har bara 40 minuter till den näst största. Att vi inte är den största shoppingstaden och ändå är många av våra butiker unika på sitt vis och en del av dem har funnits i generationer. Och att vi har Sveriges största innanhav. Vänern är kanske en av de bästa sakerna med den här platsen, vi kan bada och fiska nästan överallt. Vi har ett grönområde mitt i stan, som breder ut sig längs Vänern och sträcker sig ända till Vänersnäs. Åt andra hållet övergår Vänersborg i skog och åkermark, när man välkomnas in i Dalsland. Det finns hur mycket bra saker som helst!

Vi vill hylla de där små vardagsdetaljerna som gör hela livet gott att leva här i Vänersborgs kommun.

Skapa vad du vill staden!

Här finns mycket som gör livet rikt. Som exempelvis musikskolor, dans­grupper, orkestrar och andra kreativa möjligheter. Det är vi väldigt stolta över. För dig som drömmer om att tolka Shakespeare, uppträda i Carnegie Hall, dansa med stjärnorna eller bara älskar att uttrycka dig, är det här en bra plats att vara på.

Fler i familjen staden!

Här finns mycket som gör livet härligt. Som närheten till grönområden, kompisar, skolor och fritidsaktiviteter till exempel. Det är vi stolta över. För dig som vill ha gott om utrymme för alla i familjen, stora som små, lurviga eller inte, är det här en fin plats att bo på. Välkomna hem!

Händerna i luften staden

Här finns mycket som gör livet härligt. Som öppna fält, rena stränder och barfota livsutrymme. Sånt har vi gott om. För alla som drömmer om världen, söker äventyret eller bara vill trivas i stunden, är det här en bra plats att leva på.

Sköna sommardopp staden!

Här finns mycket som gör livet fint. Som långa stränder, badvikar och sandbotten till exempel. Sånt har vi nästan överallt. För dig som vill hoppa från bryggan, vada ut långsamt eller bara doppa tårna, är det här en perfekt sommarstad att vara badsugen i. Hopp i plurret!

We are all the winners staden!

Här finns mycket som gör livet gott. Som våra finfina ställen för bortamatcher, hemmacuper, derbys och träningsläger till exempel. Det är vi väldigt stolta över. För alla som vill samla laget, sätta den i krysset och ta hem spelet är det här en bra plats att göra avspark ifrån. Heja oss!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se