Hoppa till innehåll

 

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Textiljakten 2019

Dags för Textiljakten - tre kommuner, tre veckor, 30 ton

Nu gör Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla gemensam sak i arbetet med att få fler att återvinna kläder och textilier. Tillsammans med Wargön Innovation startar vi nu Textiljakten. Den startar den 11 november och ska öka återvinningen. Målet är att samla in 30 ton på tre veckor.

Allt för mycket textilier hamnar i våra sopor istället för där de hör hemma i återvinningscontainrar för textilier. Idag eldar vi upp drygt 200 ton textilier varje dag – tänk om vi kunde ta vara på textilierna och se dem som en outnyttjad resurs istället.

Textiljakten i Vänersborg

Kommunerna tar sig an utmaningen på olika sätt. I Vänersborg kommer avdelningen Kretslopp och vatten att åka runt och samla in textilier från Blåsut, Öxnered och Onsjö. Invånarna som bor där kommer att få brev med en säck och information om hur det går till. Det är mycket viktigt att textilierna förvaras torrt.

Säckarna kommer att hämtas vid tomtgränserna lördagen den 30 november. Dessutom kommer Kretslopp och vatten att ställa ut extra återvinningscontainrar under veckorna 46-48 i anslutning till återvinningscentralen på Holmängen.

Vardagshjältar som är med på Textiljakten har möjlighet att få komma på studiebesök hos Wargön Innovation. Det kommer att vara ett begränsat antal platser.

Vad kan man lämna in?

Man kan samla in alla kläder, skor och textilier som inte är fuktiga eller förstörda av oljor eller kemikalier.

Vill du veta mer om Textiljakten och vad som händer med textilierna som lämnas in? Läs på Wargön Innovations hemsida www.wargoninnovation.se/textiljakten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se