Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-04-28

Diplomerad som Fairtrade city - igen!

Än en gång har Vänersborgs kommun diplomerats som Fairtrade city, som ett bevis för sitt engagemang för rättvisa arbetsvillkor och etisk konsumtion.

Vänersborgs kommun har haft ett långt engagemang i frågor om rättvis handel och var en av de första kommunerna i Sverige att diplomeras som Fairtrade city. Diplomeringen är ett bevis på att Vänersborgs kommun arbetar för att bidra till schyssta arbetsvillkor i övriga delar av världen. Kommunen har fått diplomeringen bland annat för det aktiva arbetet som styrgruppen lagt ner och för att vi kontinuerligt ökat andelen av våra inköp som består av fairtrademärkta produkter som kaffe, bananer och choklad.

– Jag är jätteglad att vi fortsätter vara en fairtrade-kommun. Rättvis handel är viktigt och jag skulle vilja att vi jobbade ännu mer med de här frågorna än vi gör idag, kommenterar kommunalrådet Marie Dahlin.

Nästa aktivitet inom vårt arbete för etisk handel är Fairtrade fika challenge, som går av stapeln 11-13 maj då så många som möjligt inom kommunen ska inspireras till att fika rättvisemärkt.

KONTAKT

Kontaktperson
Fairtrade City

Hedvig Särg

Telefon
0521-72 24 29

E-post
hedvig.sarg@vanersborg.se

Reneih Asaad

Telefon
0521-72 24 99

E-post
renieh.asaad@vanersborg.s

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

MER information

På kommunens hemsida finns mer information:

Fairtrade i Vänersborg