Hoppa till innehåll

Publicerad 2019-07-25

Dalbobergen får nya leder och tydligare markeringar för cykel och löpning

Det händer grejer i Dalbobergen! Tillsammans med Samhällsbyggnadsförvaltningen och idrottsklubbarna Vänersborgs SK och CK Wänershof arbetar kommunekologerna i Vänersborg med att uppdatera de spår för cykling och löpning som finns i området. 

Efter en del planering påbörjades den första markeringen i fält förra veckan. Besökare i området möts nu av en ny markering med texten ”Dalbobergen runt”. Stigen, som inte är riktigt färdigmarkerad, är en slags fortsättning på den välkända Dalbostigen och bjuder besökaren på en rundtur på drygt 7 kilometer.

Under resten av sommaren och hösten kommer ”Dalbobergen runt” bli helt färdig. Det kommer även att bli 5 löpspår och 4 cykelspår. De flesta av stigarna finns redan idag men kommer bli lättare och tydligare att följa. Totalt ska nästan 7 mil stigar markeras i Dalbobergen!

Till hösten kommer nya kartor över stigarna att finnas vid Skidstugan och Ursand. Då kommer också ett vindskydd att finnas färdigt i Dalbobergens naturreservat. Vindskyddet kommer ligga vackert på Käringeudden precis nedanför skidbacken, någon kilometer söder om Ursand.

Fortsättning följer…

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se