Hoppa till innehåll

Publicerad 2021-05-03

Friluftsatsning- städ upprustning

Skog- och natur skickar vårhälsningar till alla genom att berätta om arbetet för att göra fint för oss andra inför vår- och sommarsäsongen

Skog- och natur ska göra vårfint på många av kommunens strövområden. Bland annat ska de göra Lillåns vindskydd och grillplats fin igen efter skadegörelse. Även lederna ska göras iordning.

Brudslöjans stig och parkering ska förbättras med mer yta och grusninng. Det ska också sättas ut vilobänkar, fikabord och skyltar.

Utmed Dalbostigen ska siktröjningen fortsätta och grusning av vissa partier på leden ska göras.

Utefter Nygårdsäng och Dalbobergen ska strandstädning göras. En viktig insats för att hålla vattnet renare och inte minst för att hålla det så snyggt som dessa fina miljöer förtjänar.

Många vistas i våra fina miljöer runt omkring i Vänersborgs kommun och vi kan alla hjälpas åt attt hålla rent och snyggt. Om vi ser till att det är lite renare efter utevistelsen så har vi chans att få det jättefint runt omkring oss.

Skog- och natur städar i diken runt de kommunala vägarna. Behovet är stort och tidsödande eftersom våra säkerhetsregler oftast är omfattande kring arbete vid väg.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Morgan Fast
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Nygatan 76

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
morgan.fast@vanersborg.se