Hoppa till innehåll

 

Earth Hour i Vänersborg

Earth Hour - tillsammans för klimatet

Vår moderna livsstil håller på att förstöra klimatet och vår planet. Det behöver vi förändra och därför har kommunen flera år uppmärksammat Earth Hour, världens största manifestation för klimatet. Detta görs i många länder, där man under en gemensam timma släcker ljuset

Lördagen den 30 mars 2019 anordnades återigen ett evenemang för att uppmärksamma Earth hour med olika aktiviteter både dag- och kvällstid. Kvällen avslutades med en häftig eldshow i plantaget.

Det arrangerades ett "Barnens Earth Hour" på biblioteket mellan klockan 11.00 - 14.00 med massa aktiviteter som riktade sig till dom lite yngre. Barnens gosedjur kunde sova över för att dagen efter få med sig en liten dagbok över vad dom gjort efter stängning på earth hour. Det var också högläsning, sopsortering, återbrukspyssel m.m.

Senare på kvällen klockan 19:30 - 21:30 var det fullspäckat program i plantaget med massa utställare på plats som på olika sätt arbetar med miljö och hållbarhet. Kvällen innehöll också uppträdande av artist, musik och ljusdans med elever från musikskolan, för att sedan avslutas med ett tal av kommunens kommunalråd inför nedsläckning då det bjöds på en häftig eldshow!


Världsnaturfonden (WWF) har tagit fram konceptet Earth Hour och de har även en klimatkalkylator där det går att se sin egen miljöpåverkan. Du hittar också massa tips på vad man kan göra för att minska sin miljöpåverkan. All information finns på: www.wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats

Har du frågor om Earth Hour? Kontaktuppgifter finner du här intill.

KONTAKT

Miljöstrateg
Hedvig Särg

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Östra vägen 1

Telefon:
0521-72 24 29

E-post:
hedvig.sarg@vanersborg.se