Hoppa till innehåll

 

Hållbar utveckling

Bild föreställer personer i kommunen som håller upp de globala hållbarhetsmålen

En vision som Vänersborgs kommun arbetar efter är att all kommunal verksamhet omfattas av tanken på ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Detta ligger i linje med Agenda 2030 och de globala målen. Läs mer om Agenda 2030 och kommunens arbete här: Agenda 2030

Kommunen har 2016 antagit ett miljöprogram som anger målbilder för miljöläget i kommunen år 2030. Programmet har sin grund i de nationella miljömålen. Klicka här för mer information om miljöprogram 2030

Miljöarbetet sker också i samverkan med det regionala nätverket Energikontor Väst. Klicka här för mer information om Energikontor väst Länk till annan webbplats.

Ett socialt hållbart samhälle bygger på inkludering. 2017 antog kommunen en strategisk inriktning för integrationssamverkan. Klicka här för att läsa den strategiska inriktningen , 221 kB. (, 221 kB).

Vänersborgs kommun är diplomerade som Fairtrade City där miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas.

Vänersborgs kommun satsar också strategiskt på att bidra till utvecklingen av en hållbar industri och utvecklar Wargöns innovations- och industripark med inriktning på energi, miljö och innovation. År 2012 tog kommunen initiativ till projektet Wargön Innovation och i augusti 2018 invigdes den första byggnaden på området där Wargön Innovation. Klicka här för mer information om Wargön Innovations verksamhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Miljöstrateg
Boel Carlsson

Telefon:
0521-72 24 09

E-post:
boel.carlsson@vanersborg.se