Publicerad 2017-08-18

Kommunstyrelsen i korthet 16 augusti 2017

Här presenterar vi ett urval av kommunstyrelsens beslut från mötet den 16 augusti 2017.

Samverkan gällande besöksmål i åtta kommuner – V8

Kommunstyrelsens ordförande i åtta kommuner – Götene, Lidköping, Skara, Vara, Essunga, Grästorp, Vänersborg och Trollhättan – gav sina respektive kommundirektörer i uppdrag att tillsammans med övriga direktörer ta fram en avsiktsförklaring för samverkan gällande besöksmål i de åtta kommunerna.

En avsiktsförklaring har tagits fram med syfte att:

• gemensamt arbeta för att förlänga gästens vistelse inom kommunernas geografiska område
  • gemensamt stärka områdets betydelse mot Turistrådet Västsverige och Visit Sweden
  • genom samverkan effektivisera marknadsföringen

Målsättningen är att öka omsättning för besöksnäringen i området samt att öka antalet gästnätter. Arbetet inom ramen för avsiktsförklaringen ska bedrivas som ett samarbete mellan de åtta kommunernas lokala turistorganisationer.

Kommunstyrelsen ställde sig vid dagens sammanträde bakom avsiktsförklaringen.