Publicerad 2022-12-01

Kommunstyrelsen i korthet 22-11-30

Här presenterar vi ett urval av kommunstyrelsens (KS) beslut från mötet den 30 november 2022.

Förnyat förslag till mål- och resursplan 2023-2025

KS skickar vidare förslag till kommunfullmäktige att anta mål- och resursplan enligt förnyat förslag.

Medfinansieringsavtal – nya plattformar, nytt spår samt plankorsning med skydd vid Vänersborgs station/Älvsborgsbanan

KS skickar vidare förslag till kommunfullmäktige att godkänna medfinansieringsavtal och att uppdra åt kommunstyrelsens ordförande samt kommundirektören att som firmatecknare signera avtalet. I förslaget ligger också att kommunfullmäktige beslutar att avsätta 21,4 miljoner kronor i 2022 års bokslut för att finansiera åtagandena.

Anvisningar för bokslut- och årsredovisningsarbetet 2022

KS fastställer anvisningar för boksluts- och årsredovisningsarbetet 2022 enligt förvaltningens förslag.

Avsiktsförklaring Botswana steering group

KS fastställer avsiktsförklaringen mellan Vänersborgs kommun och Chobe District Council för perioden 2023-2027.

Motion om utredning av Norra skolan som centralt placerad förskola

KS skickar vidare förslag till kommunfullmäktige att bifalla motion om en utredning av Norra skolan som centralt placerad förskola.