Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-10-02

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Tillförordnad kommundirektör utsedd

Utvecklingschef Pascal Tshibanda har idag utsetts till tillförordnad kommundirektör i Västra Götalands regionhuvudstad Vänersborg.

- Utnämningen är ett enhälligt beslut fattat av samtliga tre kommunalråd och vi är övertygade om att Pascal Tshibanda kommer att leda organisationen på ett tryggt och kompetent sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin.

Pascal Tshibanda har en masterexamen i hållbar utveckling från en handelshögskola i Storbritannien samt en forskarutbildning i hållbart ledarskap från ett brittiskt universitet. Han har under 2000-talet innehaft olika chefs- och ledarroller i offentlig sektor, kommunalt, regionalt och nationellt. Han är även utbildad journalist och har arbetat på olika redaktioner inom Sveriges Radio.

- Det är min uttryckliga målsättning att, under den tid som förordnandet
gäller, leda organisationen tätt tillsammans med förvaltnings- och kommunledningscheferna, kommenterar Pascal Tshibanda.

Förordnandet gäller till 1 januari 2019 och han kommer även fortsättningsvis vara chef för kommunstyrelseförvaltningens utvecklingskontor.


KONTAKT

Tf. kommundirektör
Pascal Tshibanda

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Östra vägen 1

Telefon:
0521-72 24 50

E-post:
pascal.tshibanda@vanersborg.se