Hoppa till innehåll

Publicerad 2018-03-06

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

En lyckad upphandling

Vänersborgs kommun har gjort en upphandling i syfte att skapa sysselsättning för personer med svag förankring på arbetsmarknaden. Det lyfter Tillväxtverket som ett positivt exempel på sin hemsida.

Det arbetsintegrerande sociala företaget Servicekompaniet startade 2013. Nu är de sju anställda och har vunnit en så kallad reserverad upphandling.

Kommunen hade tidigare direktupphandlat Servicekompaniets tjänster, men affärerna växte i omfång och en vanlig upphandling behövde göras.

Samhällsbyggnadsförvaltningen ville testa att genomföra en reserverad upphandling av gaturenhållning, grönyteskötsel och städning av offentliga toaletter. En reserverad upphandling betyder att anbud endast får lämnas av företag som har arbetsintegrering som främsta syfte och där minst 30 procent av de sysselsatta har svårt att komma in på arbetsmarknaden

Anna Lindblom, upphandlare på Vänersborgs kommun, ser gärna att det blir fler upphandlingar med sociala kriterier. Detta i linje med kommunens policy kring social företagande.

Läs Tillväxtverkets artikellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se