Publicerad 2018-05-24

Viktig broschyr Om krisen eller kriget kommer

Alla hushåll i Sverige får vecka 22 broschyren “Om krisen eller kriget kommer”. Den ska hjälpa oss att bli bättre förberedda på allt från allvarliga olyckor, extremt väder och IT-attacker till militära konflikter.

Alla hushåll i Sverige får vecka 22 år 2018 broschyren “Om krisen eller kriget kommer”. Den ska hjälpa oss att bli bättre förberedda på allt från allvarliga olyckor, extremt väder och IT-attacker till militära konflikter. Broschyren kommer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Spara den!

Klimatförändringar, ett osäkrare säkerhetspolitiskt läge, terrorism och att vi är beroende av internet bidrar till att vi är osäkrare.

- Det är viktigt att vi är förberedda på att klara oss själva i några dagar till dess att systemen börjar fungera igen, säger generaldirektör Dan Eliasson.

Har du mat och vatten? Kan du värma bostaden? Kan du ladda mobilen? Det är bra att ha ett lager med exempelvis pasta, potatis, konserver, mediciner och vattendunkar. För att kunna lyssna på samhällsinformation är det viktigt med en batteridriven radio. Det är också viktigt att kunna ladda mobilen när elen i hushållet är utslagen.

Broschyren ger dig tips om vad du kan göra om ingenting fungerar.

Södergatan 16 A