Publicerad 2018-11-16

Klart vilka som styr kommunen

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet styr Vänersborg även under den kommande mandatperioden.

Den 16 november skriver de tre partierna så här i ett gemensamt pressmeddelande:

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har idag antagit utmaningen att styra med minioritet i Vänersborgs kommun de kommande fyra åren. Partiernas gemensamma värdegrund i alla människors lika värde är grundpelaren i alla politiska frågor.

Hela kommunen skall ges likvärdiga förutsättningar att bo, leva och verka i. Fullföljda studier inom skolan samt goda förutsättningar för näringsliv att
skapa arbetstillfällen är avgörande frågor för Vänersborgs framtid. Ett
hållbart Vänersborg som tar våra gemensamma klimatutmaningar på allvar. Vi inser att en styrande minioritet kräver en bra dialog med opposition och ett gemensamt ansvarstagande med våra medborgares bästa i fokus. Vi har också enats om Marie Dahlin (S) som kommunstyrelsens ordförande.

Undertecknat av:

Marie Dahlin (S)