Publicerad 2018-12-13

FN-galan i Vänersborg för mänskliga rättigheter

Den 7 december höjde vi rösten med fantastisk sång och musik i Vänersborg! Det var en kväll med glädje och gemenskap.

Konferencier var Bo Knutsson och några av talarna var Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet, Sven-Erik Alhem, förbundsordförande i Brottsofferjouren Sverige och före detta överåklagare, Kim Kärnfalk, radioprofil, samt Pascal Tshibanda, kommundirektör som avslutade kvällen.

Underhållning med sång och musik stod Munaykören och Joyvoice för, samt solisten Lena Arlid Frennberg och pianisten Kimmo Tuomaala. Många hjälpte till att läsa upp de många artiklarna om mänskliga rättigheter.

Redan under kvällen samlades 30.000 kr till välgörande ändamål. Huvudarrangörer för kvällen var Rotary och Brottsofferjouren.

Vill du bidra till välgörande ändamål?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen. Vill du stödja deras projekt Rent vatten i Kenya och Shelterbox (hjälp till katastrofområden) kan du swisha valfritt beolopp till nummer 123 521 8482. Ange "FN-galan".

Brottsofferjouren är en ideell organisation som arbetar för alla brottsoffers rättighet att få det stöd som behövs för att hitta vägen tillbaka. Deras stödpersoner ger medmänskligt stöd till brottsoffer samt stöd till vittnen, målsägande och anhöriga i samband med rättegångar. Vill du bli stödmedlem kan du swisha 100 kr till nummer 123 230 7304. Anger du namn och adress får du deras tidning.

Södergatan 16 A