Publicerad 2019-01-28

Högtidlig invigning av Bandy-VM

Lördag 26 januari var invigningen av A-VM i bandy här i Vänersborg. Det hölls tal, sjöngs, visades maskotar innan Sverige och Ryssland spelade öppningsmatchen.

Invigningen inleddes med tal av bland annat Stig Bertilsson, ordförande i Svenska bandyförbundet, Vänersborgs kommunfullmäktiges ordförande Annalena Levin och Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet samt Svenska Idrottsrörelsens studieförbund SISU. Mascotarna visades upp. Det var även musikunderhållning av Jessica Andersson som sjöng Abbas The winner takes it all och Vänersborg Gospel som bland annat sjöng Rysslands och Sveriges nationalsånger!

Sen var det dags för öppningsmatchen mellan Sverige och Ryssland.
Hur det gick? Det blev en jämn, fartfylld och underhållande premiärmatch som Sverige vann med 6-4 inför 3223 personer i Arena Vänersborg. Grattis säger vi!

Bandy-VM pågår i två veckor och innebär ett lyft för företag inom exempelvis besöksnäringen.

Södergatan 16 A