Publicerad 2019-04-02

Hjälp oss att döpa den nya rabatten

Till sommaren tänker vi göra om några rabatter vid Skräcklan. Nu vill vi gärna ha hjälp att döpa en av dem.

Parkavdelningen arbetar dagligen med att utveckla kommunens parkmiljöer med ett förhållningssätt som gynnar den biologiska mångfalden, men tidigare har de skapat rabatterna med framförallt sommarblommor och lökväxter. Nu vill de satsa mer på fleråriga växter, eller så kallade perenner, istället. På så vis behöver växterna inte bytas ut varje år.

De första rabatterna de ska ersätta i sommar är vid Frida- statyn och bredvid Karins Bro över till ön Jacoben.

- Vår kreativa personalen längtar efter att vårda våra vackra miljöer på ett hållbart sätt, säger Paulina Birkebo, vikarierande arbetsledare.

Rabatten vid Frida-statyn är döpte hon till "Den första gång jag såg dig"

Den andra rabatten blir vid ön Jacoben och nu vill parkavdelningen ha hjälp med namnet. Den kommer att ha mycket rosa inslag på blommorna.

- Bron är döpt efter Karin Lustine, Birger Sjöbergs ungdomskärlek, och vi behöver vi hitta ett passande namn även till denna rabatt.

Eftersom Karin sägs vara en stor del i Birgers inspiration till texterna om Frida har personalen tagit fram olika namnförslagen du kan rösta på.

Vi vill ha din röst senast 8 april.

Södergatan 16 A