Publicerad 2019-04-05

Brandmän i beredskap sökes

Peter, Mona och Fredrik har ett jobb utöver det vanliga. Nu söker de nya kollegor. Välkommen till öppet hus 10 april.

I Västra Götaland finns en organiserad samverkan mellan räddningstjänsterna i regionen, kallad RäddsamVG. Under våren 2019 gör RäddsamVG en gemensam satsning för att främja rekrytering av brandmän i beredskap. Dessa har brandmannayrket vid sidan
av sitt ordinarie arbete och är en viktig resurs i samhället.

– Det finns en rekryteringsproblematik både på nationell och lokal nivå när det gäller brandmän i beredskap. Vi kraftsamlar nu gemensamt för att nå ut med information om yrket till allmänheten, säger Anna Sahlberg, samordnare för RäddsamVG.

Genom annonsering, bland annat via sociala medier, hoppas länets totalt 19 räddningstjänster på ett välbesökt evenemang och att fler väljer att bli
brandmän i beredskap.

– Vi vill visa att Räddningstjänsten är en organisation för alla, oavsett kön, ålder eller ursprung, säger Anna Sahlberg, samordnare RäddsamVG.

Onsdagen den 10 april klockan 18.00–20.00 håller flertalet brandstationer med brandmän i beredskap öppet portarna för dem som vill veta mer om jobbet och möta brandmännen på den lokala orten.

Välkommen till stationerna i:

• Vargön
  • Brålanda
  • Färgelanda
  • Högsäter
  • Mellerud
  • Sjuntorp

Har du frågor gällande Brandman i beredskap eller öppet hus dagen är du välkommen att kontakta Åke Berntsson, chef enhet Beredskap på telefon 0520-48 59 32 eller besöka deras hemsida www.brand112.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Södergatan 16 A