Publicerad 2019-04-30

Var försiktig med eldandet

Var försiktiga om ni har tänkt elda under Valborg, eller resten av veckan. Det råder inget eldningsförbud, men vi följer händelseutvecklingen noggrant.

Det är torrt i skog och mark. Därför vill Vänersborgs kommun, liksom Trollhättans Stad, uppmana alla som har tänkt att anordna en majbrasa, eller elda i skog och mark, de kommande dagarna att vara väldigt försiktiga. Den som startar en eld är ansvarig för den.
– Risken för skogsbrand är måttlig idag (30 april), men framåt helgen bedöms risken vara stor, säger SMHI och räddningschef Hans Därnemyr.

Än så länge avvaktar kommunen med att införa eldningsförbud, men följer händelseutvecklingen noggrant tillsammans med Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Södergatan 16 A