Publicerad 2019-05-07

Krisberedskapsvecka och Röda Korset

Vänersborgs kommun samarbetar med Röda Korset på många sätt. På fredag 10 maj är temat kris när de har riksstämma här i Vänersborg.

Just nu pågår krisberedskapsveckan och vid kriser har förutom offentlig sektor även civilsamhället (föreningar) en viktig uppgift.
Röda Korset är en organisation som Vänersborgs kommun samarbetar mycket med och på fredag 10 maj har de riksstämma med föreläsningar här i Vänersborg om viktiga ämnen.

En av föreläsarna är Mats Hallsund som är major och regionråd. Han kommer att berätta om nationell och lokal beredskap i krig och vid kriser. En annan föreläsare är Krister Hellström som är verksamhetsutvecklare för enhet Förening Svenska Röda Korset. Han kommer att berätta om internationellt arbete. Röda Korset gör stora insatser vid olika sorters kriser runt om i världen.

Affisch och information om föreläsningarna och riksstämman (, 50 kB)

Södergatan 16 A