Publicerad 2019-08-30

Tyck till om Vänersborg

Oktobermarknaden

Vad tycker du om Vänersborgs kommun, vår verksamhet och hur det är att leva och bo här? I september börjar SCB:s medborgarundersökning.

Den 6-12 september får 1 200 invånare i åldrarna 18-84 år en enkät från Statistiska Centralbyrån hem i brevlådan.

- SCB:s medborgarundersökning är ett bra sätt för oss som kommun att jämföra oss med andra. Enkäten ger oss svar på hur våra invånare trivs med att bo i vår kommun och hur de upplever vår service. Det är viktigt att vi politiker löpande kan följa vad medborgarna tycker om kommunen och hur vi kan förbättra oss i vårt utvecklingsarbete, säger Benny Augustsson, Kommunstyrelsens ordförande.

I enkäten får medborgarna tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet. De får också säga hur de upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Den som är med i undersökningen kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Den som svarar via webben kan också välja att besvara enkäten på engelska, finska eller spanska. Vill man hellre svara på pappersenkäten översatt till arabiska går det att beställa en sådan från SCB.

I Sverige är det totalt 135 kommuner som genomför undersökningen. Svar via post ska postas senast den 29 oktober. Sista dag att svara digitalt är 4 november kl. 13.00.

Har du inte fått enkäten, men vill tycka till om Vänersborgs kommun ändå? Klicka här.länk till annan webbplats

Lämna medborgarförslag här