Publicerad 2019-09-12

Fortsatt lugnt efter bråk i skolområdet vid Idrottsgatan

Uppdatering torsdag 2019-09-12: Det är fortsatt lugnt efter bråket på Idrottsgatan nära skolområde i måndags.

Måndagen 9 september var det ett bråk mellan ungdomar på Idrottsgatan vid skolområdet med de tre skolorna Birger Sjöberggymnasiet, Silvertärnan och Torpaskolan.

- Läget är lugnt och skolverksamheten flyter på som planerat sedan i måndags eftermiddag, berättar verksamhetschef Tomas Granat.

Skolpersonal såg att bråk var på gång i området utanför skolorna och larmade Polisen. Polis var på plats efter larm cirka klockan 11.40. Polisen lugnade ner situationen och lämnade platsen men fick återvända då bråket åter blossade upp. Polisen inledde förundersökning gällande misshandel i tre fall. De målsägande hade lindriga skador. En utpekad person greps och förhördes av polis. Denna person frigavs efter förhör. Än är det inte fastställt av polis om de inblandade är elever på någon av skolorna eller inte.

Kunskapsförbundet Väst, Vänersborgs kommun och Polisen samarbetar, och väktare går rond kl. 8-16.30 till och med fredag vid skolorna på Idrottsgatan för att stärka tryggheten i området. Polisen kommer även att ha trygghetsskapande närvaro av uniformerad polis som ronderar i området och samarbetar med socialtjänsten, Polarna och väktarna.

Nu är det lugnt i området och lektionerna fungerar som vanligt. Skolorna samarbetar med socialtjänsten och Polisen för att hantera situationen.

Lägesbilden är ännu oklar men Polisen utreder vad som har hänt, vilka som är inblandade och vad det kan finnas för motiv.

Södergatan 16 A