Publicerad 2019-10-02

Tyck till om Vänersborg

Just nu pågår SCB:s medborgarundersökning. Du som medborgare kan tycka till om arbets- och fritidsmöjligheter, boende och trygghet.

I enkäten får du också säga hur du upplever den kommunala servicen inom till exempel barnomsorg, skola och äldreomsorg.

SCB skickar ut enkäten till 1200 slumpvis utvalda medborgare. Varför är det viktigt att besvara enkäten? Se vår film om undersökningen här nedanför.

Den som är med i undersökningen kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller logga in och svara via webben. Undersökningen går, förutom svenska, också att besvara på engelska, arabiska, finska eller spanska.

I Sverige är det totalt 135 kommuner som genomför undersökningen. Svar via post ska postas senast den 29 oktober. Sista dag att svara digitalt är 4 november kl. 13.00.

Har du inte fått enkäten, men vill tycka till om Vänersborgs kommun ändå? Det kan du göra här.

Du kan lämna medborgarförslag här.

Södergatan 16 A