Publicerad 2019-11-18

Sara blev årets förebyggare

Kommunens drogförebyggare Sara Gunnarsson Forsberg har utsetts till Årets förebyggare av CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning).

Motiveringen lyder:
”Med ett tydligt och inspirerande ledarskap delar hon med sig av sitt arbete för att fler ska kunna ta del av det. Den här drogförebyggande samordnaren har ett starkt driv och säkerställer att idé blir till handling. Med hög kompetens och starkt engagemang arbetar hon för att skydda barn och unga mot riskerna inom ANDTS-området.

Hon har bl.a. lyckats belysa problemen med den allt mer aktuella frågan om cannabislegalisering genom att nyttja mediala plattformar och har bidragit till att välskrivna debattartiklar som spridits i flertalet lokaltidningar. Vinnaren har även på ett föredömligt sätt lyckats genomföra Vykortskampanjen, där unga idrottsprofiler agerar förebilder för andra unga gällande att inte langa alkohol till minderåriga.”