Publicerad 2019-12-02

Vi är Sveriges sjätte bästa konsumentkommun

Livsmedelsinspektörerna David Tengberg och Annelie Sundblad flankerar konsumentvägledare Tina Lundström och budget- och skuldrådgivare Elisabet Lind.

Vänersborg placerar sig på plats nummer 6 i rankingen Årets Konsumentkommun.

Det är Sveriges Konsumenter tillsammans med tidningen Råd & Rön som bedömer och rankar landets kommuner. De tittar bland annat på hur bra de är på konsumentvägledning, budget- och skuldrådgivning och livsmedelskontroll.

-Resultatet av granskningen är en direkt effekt av att vi i vår verksamhet på Konsument Vänersborg har lagt allt det förebyggande arbetet på konsumentvägledaren för att nå ut med information kring konsumtion och ekonomi till allmänheten och då främst till de mer utsatta grupperna i samhället, säger konsumentvägledare Tina Lundström.

På grund av detta har kommunen kort väntetid till ett första besök hos budget- och skuldrådgivningen, som också är del i granskningen.

- En annan avgörande anledning till vår placering är att vi har politiker som anser att det är viktigt att satsa på och möta kommuninvånarnas behov i utsatta situationer som konsumenter och vid privatekonomisk frågor, säger Tina.

Läs mer om rankingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster