Publicerad 2019-12-05

Denna sida är äldre än sex månader, och innehållet kanske inte längre är aktuellt.

Fem bibliotekarier från Italien jobbskuggar i Vänersborg

Vänersborgs bibliotek tar denna vecka emot fem bibliotekarier från Emilia Romagnaregionen i projektet TALE.

TALE-projektet (it takes a communikty to make a library and a library to make Europe) är ett tvåårigt projekt i Erasmus + i mobilitet vuxenutbildningprogrammet. Projektägare är SERN i Italien.

Bibliotekarier från deras region kommer att jobbskugga i Motalas och Linköpings bibliotek, samt i Tyskland och England.

Bibliotekarierna Ann Dahlman och Ingrid Olofsson från Vänersborgs bibliotek var på Cavriagobiblioteket i Emilia Romagnaregionen och jobbskuggade för två veckor sedan. Det var en del i projektet OLA (One Library for all, all for one library).

Jobbskuggning innebär att man följer med och ser hur andra arbetar i sin vardag för att inspireras till ännu bättre arbetsmetoder.

Information om SERN