Publicerad 2020-01-14

Lena blir ny kommundirektör

Bild på Lena Tegenfeldt

Lena Tegenfeldt, så heter Vänersborgs nya kommundirektör.

Rekrytering av en ny kommundirektör är en lång och noggrann process, som slutade med att samtliga intervjuande grupper enhälligt förordade Lena.

- Jag är väldigt nöjd med denna rekrytering! Lena är en person som kan leda förändrings- och utvecklingsarbete och som är bra på att få till bra samspel mellan olika aktörer. Vi får en kommundirektör som är modig, tydlig och kommunikativ, säger kommunalrådet Benny Augustsson.

Den röda tråden i Lena Tegenfeldts yrkesliv har varit utveckling och ledarskap och de senaste 20 åren har hon varit kommunsektorn trogen. Hon kommer närmast från en tjänst som sektorschef för Samhällsutveckling inom Orust kommun.

- Jag lockades av utmaningen att ta en ledande roll i en kommun som jag uppfattar som attraktiv och där jag själv skulle kunna tänka mig att bo. Vårt uppdrag blir att skapa den bästa servicen vi kan för varje betald skattekrona, berättar hon.

Lena är gift, har två vuxna barn och bor i Ljungskile. Hon är uppväxt i Härnösand, där hon spelade bandy i div 2 även om det var ett tag sedan.

Mellan 1999-2001 jobbade hon på Regionens hus i Vänersborg. Hennes intryck av vår kommun är väldigt goda.

- Ett fantastiskt trevlig och trivsamt centrum, en kommun med en småskalighet och samtidigt ett strategiskt geografiskt läge, nära till vatten och till natur och ett rikt föreningsliv. Och ett Vattenpalats som jag har besökt många, många gånger med barnen.

Lena Tegenfeldt tillträder den 14 april.