Publicerad 2020-04-14

Kommunfullmäktige 15 april

Det blir ett digitalt sammanträde för kommunfullmäktige den 15 april klockan 18.

Några av ärendena är kommunens och nämndernas årsredovisning 2019, utökad investeringsbudget för strategiskt markköp i Trestad center västra, riktlinjer för beredskap, civilt försvar och säkerhetsskydd samt köp av del av fastighet Vänersborg Hunneberg 1:5 Bergagården. Kallelsen och samtliga ärenden finns här på kommunens anslagstavla:

Ledamöterna kommer att delas upp och sitta i olika konferensrum i kommunhuset på Sundsgatan 29. De kommer att delta via videolänk för att minska risken för att sprida coronaviruset.

Kommunfullmäktige beslutade i mars att det ska vara möjligt att genomföra sammanträden digitalt. Det innebär att det nu är demokratiskt möjligt att fatta giltiga beslut även om inte alla ledamöter samlas i samma sal.

Kommunfullmäktiges sammanträde sänds via Trollhättans närradio på frekvensen 90,6 Mhz och startar en kvart innan mötet börjar. Dagen efter sammanträdena klockan 17.00 finns ärendena att lyssna på deras hemsida www.radiotrollhattan.se/vanersborgs-kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster