Publicerad 2020-04-23

Dialog inför Ramadan

Mötesbild

I dessa coronatider försöker vi nå ut med information till olika målgrupper. Inför Ramadan samlade kommunen därför olika muslimska grupper för dialog.

- Med våra traditionella informationskanaler når vi kanske 80 procent av våra invånare. Det är viktigt att vi når resten också. Därför är jag glad att ni har sagt ja till vår inbjudan till detta möte, sa kommunalrådet Benny Augustsson när han hälsade välkommen.

Vänersborgs två moskélokaler har med tanke på coronasmittan stängt. Båda imamerna påpekade vikten av att ta ansvar i denna svåra situation, samtidigt som man månar om sina medlemmar och håller kontakt via telefon.

Folkhälsomyndigheten har slagit fast att det här är en vår när vi får fira våra högtider på annorlunda sätt. Inför påsken uppmanades vi att inte åka och hälsa på anhöriga, inte knacka dörr som påskkärringar eller att samlas till stora fester.

Nu står Ramadan för dörren. Det är en muslimsk högtid där man fastar under dagen och sedan samlas och bryter fastan tillsammans med släkt och vänner när det mörknar.

- Vi får fira på ett annorlunda sätt i år. Tillsammans kan vi bromsa smittan och ta hand om varandra, var våra muslimska gäster eniga om.

Benny Augustsson hoppades att mötet var en inledning på en ännu bättre framtida dialog mellan kommunen och de inbjudna grupperna och att vi tillsammans kan hjälpas för att sprida viktig information.