Publicerad 2020-04-24

Undvik eldning på grund av risk för gräsbrand

Var mycket försiktig med eldning, och undvik det helst helt över helgen och i början av vecka 18.

– Vi uppmanar allmänheten att hjälpa till genom att helt avstå från att elda. Det råder inte eldningsförbud men risken för gräs- och markbränder är hög i vårt område. I rådande coronatider behöver vi inom räddningstjänsten dessutom vara extra rädda om våra personalresurser, säger Hans Därnemyr, förbundschef för NÄRF som täcker in Trollhättans, Vänersborgs, Melleruds och Färgelandas kommuner.

Vid eldning gäller generellt att iaktta stor försiktighet. Vatten och lämpliga brandredskap ska finnas tillgängliga. Om det blåser bör man helt avstå från eldning eftersom det markant ökar risken för att en eld sprider sig. En vindby kan snabbt få allvarliga följder.