Publicerad 2020-05-26

Få hjälp under corona-pandemin

Träffa Samhällsstöd i någon av tätorterna och få råd för att lösa olika problem som privatekonomi, ensamhet, inköp av mat med mera.

Många har det jobbigt just nu. Samhällsstöd kan hjälpa dig som bor i Vänersborgs kommun med att lösa olika problem.

Coronaviruset medför ett förändrat samhälle och ett nytt sätt att leva. Nu går vi ut i tätorterna Vänersborg, Vargön, Brålanda och Frändefors för att ha dialog och informera om hur du som är invånare kan få hjälp under corona-pandemin. På fredag 29 maj kl. 10-12 finns Samhällsstöd i Svenska Kyrkans tält i Plantaget. Välkommen för att prata och ställa frågor. Vi bjuder även på Fairtradebanan och choklad. Vi återkommer här om nästa tid och plats.

- Det handlar om hur invånare kan få hjälp med exempelvis inköp av mat, oro, ensamhet på grund av social isolering, ekonomisk vägledning för privatpersoner och företagare samt om man är utsatt för våld i en nära relation, säger Erika Johansson, utvecklingsledare och ansvarig för social inkludering i Vänersborgs kommun. Samhällsstöd samlar information om allt stöd på ett ställe och hjälper dig att hitta rätt. Kommunen samarbetar både med civilsamhället och näringslivet för att kunna erbjuda så god service som möjligt.

Vänersborgs kommun använder alla de informationskanaler som vi har för att möta invånarna och svara på frågor om var man kan få praktisk hjälp. Vi har gått ut med information om Samhällsstöds service tidigare via hemsida, Facebook och en informationsbroschyr som delades ut till samtliga hushåll. Vi tar nu nästa steg och möter våra invånare ute i samhället.

Alla har rätt att få viktig information. Nu gör vi både riktade och breda insatser för att nå så många invånare som möjligt, så att de ska känna till vilken hjälp man kan få just nu, säger Erika Johansson. Det är viktigt att invånarna känner att kommunen är närvarande när tillvaron känns extra tuff.

Den som behöver hjälp kan även kontakta Samhällsstöd via kommunens växel 0521-72 10 00 eller e-post: samhallsstod@vanersborg.se. Information om Samhällsstöd finns även här.

Information om corona-viruset och Samhällsstöd finns på olika språk